U bevindt zich hier: Startpagina » Over ons » Geschiedenis

Geschiedenis

S1VOICE is opgericht in 2006 door zangpedagoog Charles Vermeer

Hoe het begon
S1VOICE hield zijn oprichtingsvergadering op dinsdag 12 september 2006 in het Ontmoetingscentrum te Nieuwerkerk aan den IJssel. 70 belangstellenden hebben kunnen horen hoe het repertoire dat ze gaan zingen gaat klinken, en er was ruim gelegenheid om vragen te stellen. Mensen konden zich na deze vergadering opgeven voor de startworkshop op 26 september 2006.

Startworkshop
Op 26 september 2006 van 20.00 tot 22.00 uur studeerde de kersverse dirigente Celina Schrotz met 69 workshop-deelnemers twee meerstemmige Popsongs in.
De eerste vocale schreden waren een beetje onwennig aan de zijde van de deelnemers, maar het was gezellig en na een aantal herhalingen van de songs was het of het koor al heel lang met elkaar repeteert.

Eerste repetitie
De eerste repetitie was op 3 oktober 2006. De nummers Born to be Wild en Hard to say I'm Sorry werden voor het eerst gerepeteerd.

Voor iedereen door de Vocalvizi - zangmethode
S1Voice maakt gebruik van diverse vocale arrangeurs. De makkelijke Vocalvizi - zangmethode zorgt voor een plezierige en simpele instudering van de partijen.
Er wordt niet gedaan aan notenschrift of stemtests. Iedereen is welkom. Voor de instrumentale begeleiding wordt gebruik gemaakt van professionele geluidsbanden.
Ervaring is dus niet vereist!

Repertoire
Popkoor “S1VOICE” zingt Popmuziek uit de jaren 60, 70 en 80 tot heden: Earth Wind and Fire, Robbie Williams, Queen en Anita Meijer.
Soms zijn er muzikale uitstapjes naar musical of gospel.

Wij gebruiken cookies op onze website om deze voortdurend te verbeteren. Lees meer over cookies